+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl

Linkbuilding.. Wat zijn backlinks? Op mijn vorige post kreeg ik de vraag ‘Wat zijn backlinks?’. Een hele begrijpelijke vraag, en interessante. Gelukkig zijn backlinks heel makkelijk te begrijpen. Daarom vertel ik je in dit artikel meer over backlinks, ook wel linkbuilding. ⠀

Linkbuilden: een slimme toepassing⠀⠀⠀⠀

Wat is linkbuilding nou eigenlijk? Dit is het verzamelen van links van andere websites die refereren naar jouw website. Dit heeft als doel: de autoriteit van jouw website verhogen. Wanneer je dit doet ziet de  zoekmachine dat jouw website vaak wordt bezocht. Google ziet jouw website dan als een belangrijke informatiebron. Dit zorgt ervoor dat jouw website hoger scoort in de zoekmachines.

Een linkbuilding strategie opbouwen kan je doen door links te plaatsen op jouw social media kanalen, of door een gastblog te schrijven. Zo ga je steeds meer links verzamelen, en kom je beetje bij beetje een stap hoger in de zoekresultaten. Wist jij al dat je kunt linkbuilen op twee verschillende manieren? Namelijk, intern en extern.

intern linkbuilden

Intern linkbuilden voor structuur.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Bij deze methode plaats je links op je eigen website die verwijzen naar andere pagina’s op je website. Heb je bijvoorbeeld een pagina voor shampoo’s, dan gaat je tekst over het gebruik hiervan, maar ook wat je daarna nodig hebt is conditioner. Je zet dan een link in de tekst die naar conditioners leidt. Dit is niet alleen handig voor de bezoeker van jouw website, maar ook voor jezelf! Je creëert namelijk direct een interne link. Op deze manier zien de zoekmachines dat jouw website gestructureerd is en dat jouw website gebruiksvriendelijk is voor klanten.⠀

Wat zijn backlinks

Extern linkbuilden? Backlinks verzamelen.

Je raad het misschien al.. Dit is het tegenovergestelde van intern linkbuilden. De links plaats je op je eigen website en verwijzen naar een andere website. Extern linkbuilding is iets waar Google erg streng naar kijkt, gebruik je overmatig veel links dan zien zij dit als als spam of misbruik. Dit kan resulteren in het verwijderen van jouw website uit de zoekresultaten. Niet doen dus!⠀⠀

Direct starten met linkbuilden⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Schrijf jij vandaag nog een blog? Zorg er dan voor dat je links plaatst naar relevante blogs of pagina’s. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp of advies nodig? Neem gerust contact op, graag kijk ik met je mee.

Laat die honderden extra bezoekers maar komen! Wil jij graag meer info over de ins-en-outs van SEO? Bekijk dan het blogoverzicht met seo tips. Doe jij al aan linkbuilden voor jouw website?

Meer marketing tips en trics?

Meer marketing tips en trics?

Meld je aan voor De SEO Studio nieuwsbrief en krijg toegang tot de Academy en Facebook Community.

Leer andere ondernemers kennen, deel en verkrijg informatie over interesante marketing onderwerpen.

Klaar om jouw business een boost te geven?

Yes, je bent aangemeld! Check je inbox.